Квіткове диво від арт-студії "Музеум"

20 квітня Арт-студія «Museum» привідкрила завісу справжнього феєричного квіткового дійства. Заснована у 1998 році за участю Чернівецького художнього музею, студія здобула неабиякий авторитет завдяки численним виставкам в Україні та за її межами. Вихованці запрошували гостей долучитися до святкової імпрези під назвою «Квіти як диво», а гарний настрій упродовж свята забезпечували сонячні нарциси в руках кожної з присутніх пані та музичний супровід студентів училища мистецтв ім. С. Воробкевича.
« Неабиякий внесок у нашу працю робить керівник арт-студії – Олена Миколаївна Михайленко – заслужений працівник культури, член Національної спілки художників України. Вона організовує творчий процес, знаходить підхід до кожного юного митця, дає необхідні  поради майстра. Підготовка до виставок завжди перетворюється на своєрідну мистецьку дискусію, від якої кожен отримує для себе користь. Усе це відбивається і на наших роботах», – розповідає Кристина Карвацька.



Окрім яскравих картин студійців, виконаних у різноманітних техніках, – батік, олійний та акріловий живопис, гратографія тощо – на експозиції представлені витвори фотомистецтва Іллі Стурка та дизайнерські сукні Юліани В’юги. Дівчина зізнається, що на сукні з її колекції вже чекають на Всенародному конкурсі «Скіфія – 2012» у Херсоні.


Цікаво, що постійні відвідувачі виставок арт-студії, серед яких науковий співробітник художнього музею Лариса Курущак, вже навіть не читаючи підписів, можуть впізнати автора певної роботи. Це стосується своєрідної творчої манери Наталії Кабак, Яніни Фотокакіс і Дарини Сєдової. Творчість старшого покоління студійців – Анни Луканюк, Олени Афанасьєвої, Наталії Гаврилець, Ольги Кушпетюк та ін. теж була відзначена захопленими відгуками гостей дійства.


Варто також виокремити майстерність Галини Кравченко та Юлії Шелифіст, які не боятьтся експериментувати з формою та змістом своїх робіт.
Отож, від імені керівника та всіх студійців ( адже власні картини також представлені на виставці — О. Л.), ласкаво прошу завітати до зали Чернівецького художнього музею. Виставка «Квіти як диво» триватиме до 4 травня 2012 року.


  


0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте